Förlorar hoppet även inför 2013

Sista dagen......sentimental? Nej faktiskt inte! Skönt att detta helvetes året är öveR!! Hoppas bara att nästa kan bli bra......jag kommer aldrig bli bra så den tanken har jag släppt men mina söner förtjänar att må bra,Malcolm förtjänar att kunna cykla utan att pausa och få svårt att andas.Han förtjänar att ha drömmar som slår in,han förtjänar att leva utan alla mediciner........men detta är bara drömmar,men kan det vara så att 2013 blir året då drömmar slår in?tror inte de är märkvärdigare än andra år,och jag tror inte det blir bättre heller. Ja jag må vara pessimist men det har gått så långt att jag börjat förlora hoppet.

Hur som haver trappan framskrider( fy fan aldrig mer, ngt av det värsta vi gjort)
Idag blir det att storstäd i källaren så killarna kan leka och röja där hur mycket de vill,sedan nyår i Svedala i Goa vänners lag. Om vi når tolvslaget vakna det får återstå att se.

Hör att Malcolm är vaken och berättar hemska historier för sin pappa,ungen har grym fantasi bästa är nog att han själv tycker han är super rolig.

Men nä nu när familjen börjar vakna är det dax att ta itu med hemmet igen sedan det största problemet. VAD SKA JAG HA PÅ MIG?

Gott nytt på er och skit i raketerna inte bra för er eller ngn annan eller miljön

Sätta på och sätta på

Hmm skulle behöva städa golven så det går att röra sig här,men får väl vänta tills familjen vaknat. Men jag har planerat morgonen. Igår ja igår då stötte vi på patrull!! Inget funkade för att få bort färg möget från trappan! Hmm hittade lösningar dock vääääldigt dyra men fina ;-). Det hela slutade med att jag tänka er JAG bad om hjälp!! Av folk som kan detta! Och underbara människor finns det,det ställde upp innan jag ens hann fråga färdigt!!! Bara så där!! Hjälte med maskiner osv! Det kallar jag medmänniskor och underbara sådana för det funkade!!! Så nu är vi på g igen,det jag känner är mest jobbigt är ju detta dammandet och att jag måste städa hela tiden för malcolms skull,gör inget annat just nu! Jo städar upp i köket man skulle kunna tro att det bodde riktiga grisar här! Men ack nej bara tre män med efternamnet Wallén ;-) men lilla mor städar upp frustar under tiden sedan är det glömt. Så direkt när familjen vaknar startar vi dammsugaren och sedan kommer jag efter med svabben,sedan kommer jag och sätter på tvättmaskinen! Snuskig jag är! Hahaha men efter det kan barnen inta sin nya pysselhörna i källaren med nytt skrivbord och allt!! Riktigt nöjd blev jag! Imorgon ska det nya året firas in,just nu känns det inte som min kropp klarar det,men jag får inte svika mina barn och vänner! Vi får se hur det går helt enkelt....är man där till 12 slaget så är man,det är ju det att jag kör hem så man måste vara alert hela tiden. Det löser sig säkert sa han som sket i vasken.... Vad ska ni göra på nyår? Ha en underbar dag alla och håll tummarna för oss

Utkast: Dec. 29, 2012

Igår ville jag så gärna att den gamla Louise skulle komma fram,när jag lurade mig själv hela tiden så visste jag att imorgon då får jag betala för detta. Och det får jag med ränta på köpet!!
Men inte mycket att göra åt saken,bita i det sura och skylla sig själv,trapprenoveringen fortsätter,jag gör det jag är bra på sorterar,slänger,ställer i ordning. Försöker upprätthålla en ordning i hemmet just nu som inte existerar,för att slippa för mycket städ åker julgrejorna ner idag,ett problem mindre.

Barnen ska få lite att göra idag med att ställa oordning sin ha pysselhörna i källaren,kommer bli så bra!! Med skap och bygg hörna,spisen ska upp där uppe sedan där jag också håller med med nya skåp osv att inreda och göra fint,men nu kan vi inte leka där uppe på ett tag. Så det är bara att kämpa på,blir en runda till tippen också! Ordning och reda är mina slagord!

Ge mig styrka!! Men jag och min man vi är Team Number one

Nu är glada julen slut slut slut

Ja julen är kommen och förbi! Det blev en underbar jul med många Goa stunder med vänner och familj.
Annandagen då reste jag och mannen oss upp skrev ner en lista och en strategi. Vi har börjat med trappan! Det kommer ta tid och många frispel men bra blir det,det blir det alltid när Herr och Fru Wallén är i farten!
Hatar ju stök osv,men jag fokuserar nu på att plocka bort ju,en så här blir lite ordning och reda. Barnen kommer leka hos lite kompisar idag,men först tänkte vi inta IKEA! Det lotten föll på mig,hatar verkligen det stället,hittar ingenting,massa folk,jätte stort ja you name it,efter en stund där och jag är rent slut i kropp och knopp,men jag har ju en ide så det är ett måste!
Barnen myser verkligen och njuter av sin ledighet,leker med alla fina julklappar,med varandra. Och jag lever fortfarande på Melwins underbara konstaterande. Förra året grät sig pågen till söms vid jul,det kom ju inga barn! Men i år blev det att fira in julen med bästa vännerna och deras tös och på självaste julafton kom min fina barndomsvän och hennes tös till oss på julen! När Melwin la huvudet på kudden den kvällen så sade han -Mamma detta blev den bästa julen någonsin! Det var då jag visste att min jul var gjord! Är barnen lyckliga är jag det med!

Jag och Melwin


Kom kom signade jul

Idag börjar julfirandet med mina fina bröder och deras familjer!

Kroppen väljer såklart att strejka,men idag ska/kan den inte vinna.
Det ska umgås,leka,pysselstuga,äta och bara vara och fira jul.

Nu sitter jag med ipaden och en kopp kaffe och det enda som hörs är barnens och mannens snusande och snarkande.och tvättmaskinens/torktumlarens brus.

Har planerat planerat dagen i detalj om allt går som jag vill(brukar inte ha den turen) och barn+kropp samarbetar .vi får se hur det blir med det ,får ta det som det kommer. Tyvärr ser inte ovanvåningen ut som jag önskar,men renoveringen kommer nog sättas igång i mellandagarna så det är bara att blunda och hantera det på bästa sätt för sedan vet jag att det kommer bli skit bra.

Men nu ska jag njuta av mitt kaffe.

Jo förresten om ngn har vita Billy bokhyllor ni vill bli av med till ett bra pris så tveka inte att höra av er.

Kram på er.....och glöm inte att julen handlar inte om dessa förbannade klappar utan om att rå om varandra.


Ajaj bult och svull

Ja så är det i munnen just nu,men jag överlever det också.
Idag ska jag fixa choklad till Malcolm i Malmö,Apoteket har fått uvi till på köpet,de sista julklapparna sedan hem och vila och fixa för på fredag vill jag vara på topp när mina fina bröder med familj kommer hem till oss.

Varit vaken sedan 04:15 idag så det kommer bli en trött dag tror jag. Men det löser sig det också.

Ha en bra dag alla där ute så hörs och ses vi,sköt om er och varandra

Tandläkar op ingrepp

Idag gäller det påbörjan till en ny tand, det ska skäras skruvas och sys! Jippie bli soppa några dagar nu.
Men jag är glad för detta och ser verkligen fram emot det! Äntligen kan jag le ordentligt igen!

Håll tummarna. Malcolm ska till sjukhuset för ovanlighetens skull!


Vi tänder ett ljus i advent

Ja nu närmar det sig, fick boosta mig själv igår både med barndomsvännen och hennes dotter som ska fira jul med oss,samt bästa familjen W. Det behövde jag verkligen,för mycket är jobbigt just nu,kan inte sätta fingret på allt men mycket är jobbigt!
Julklapparna fixades igår Cia hjälpte mig med att bära osv. Oerhört tacksam för detta!

Istrumporna idag låg där egna dl mått osv till barnen. Vars en färg som är bara deras,mina barn älskar ju att baka,Melwin gör det mer och mera själv,och Malcolm med oss vuxna eller med hjälp av storebror. Malcolm ska på kalas idag och vi har inte bakat kanelbulle som han ska ha med sig så det måste vi göra.
Annars är inget planerat idag och så ska det förbli tycker vi.

Nu börjar det närma sig den stora dagen
Men först ska jag få träffa alla mina syskon samtidigt och deras barn hemma hos oss i vårat härliga hem,det ska firas jul i gemenskap!


Längtar till lille julafton nu!!!så mysigt det kommer bli......hemma hos W är man liksom hemma!
Sedan blir det barndomsminnen med barndomsvännen och våra föräldrar samlade .....Melwin och Malcolm är extra glada att det är fler barn hemma hos oss på julafton. Så detta blir en bra jul och vi ser fram emot det....för det är barnens jul det är dem det handlar om.

Nä nu ville Malcolm baka ngt till frukost får se hur det blir med den saken vi bakade ju igår,härliga saffranscones ,glömde såklart att fota detta,men gott var det ;-) barnen som inte brukar äta scones åt vars en bit faktiskt!

Nä Malcolm hör så dåligt och både tv och iPad på med ljud,nej tack så jag tänker personligen lämna en för tidig julklapp ett par hörlurar till min son!

Tårarna kan inte sluta falla

Nä mitt under luciafirandet med Melwin vibrerade min telefon! Aftonbladet skrev att barn små små barn hade blivit dödade på en skola i USA, tårarna brändes under ögonen,jag vände luren ville inte läsa,försökte fokusera på Melwin och hans firande. Efteråt läste vi nyheterna de lästes upp på mc donalds ,tårarna kan inte sluta falla,vad är detta för ondska,vem kan göra så här?! Varför?! Jag är inte ens en anhörig och kan inte sluta ställa mig frågan. Tänk då hur det känns för dem som inte får krama om dina barn efter skolan eller efter sagoläsningen på kvällen,tänk de syskon som saknar sin syster eller bror som oavsett syskonbråk är ens trygghet och många ggr hjälte i livet! Tårarna fortsätter falla,och tanken blir verklighet, DET kunde ha ha HÄNT hos OSS, vi är inte odödliga,kanske mer trygg men tårarna fortsätter falla när tanken kommer, tänk om det hade varit mina barn! Som en hemsk person skrämt skjutit ihjäl,mina barn som inte fick krama sin mamma och pappa efter skolan och jag som förälder som mister det finaste jag har!! Jag blir rädd!! Rädd för världens ondska rädd för verkligheten! Men nu ska jag krama om mina barn,berätta hur mycket jag älskar dem och inte kan leva utan dem oavsett om vi bråkar! Jag gör detta alltid efter ett bråk med mina barn,men idag känns det som JAG behöver det,jag som förälder behöver få känna tacksamhet att jag har de finaste barnen i världen!

Ingen kan torka min skit

Lucia är snart över det blir konsert med kören idag i Hyby kyrka där Melwin är med. Malcolm och hans dagis var så duktiga igår,mysigt! Nu står vi fortfarande kvar på en sak......man måste kämpa för sina barn!! Hur mycket tänker säkert ngn, min åsikt är tills man verkligen inte orkar mer...men då måste man fortsätta lite till för det är våra barn! De viktigaste vi har!l hela vuxenvärlden måste kämpa......vi är deras förebilder deras ansvarstagare,medmänniskor! Ja man blir trött matt,ledsen och arg....sedan är det tyvärr de av oss som måste kämpa lite mer,som trillar många ggr på vägen,därför måste man hjälpa varandra,vi vuxna MåSTE kämpa för varenda påg eller tös! Det är vi som ska fostra våra barn till goda medmänniskor! Och vi måste föregå med gott exempel! Det händer mycket i vårat liv nu som ni säkert förstår. Vi kämpar,vi gråter,vi trillar men vi måste kravla oss och och fortsätta,så är det bara! Det är inte ngn som kan göra det åt oss för det är vårat ansvar,våra älskade barn! Ingen kan sopa upp efter mig,torka min skit,uppfostra mina barn,hjälpa dem när de har det jobbigt och svårt.....för det är ngt bara jag kan och pappa! men man kan hjälpa varandra på vägen! Stötta varandra,ställa upp! Livet är inte rättvist,det kommer aldrig att bli det heller,men jag anser att alla ska göra sitt bästa för att vara en god medmänniska. Och agera och reagera när saker och ting händer!! Som ni förstår växer min frustation inför vuxenvärldens beteende, jag säger inte att jag är störst eller bäst....jag säger bara vad jag tycker är rätt! Det kommer alltid finnas de som tycker annorlunda! Nu har jag sagt mitt för idag i detta ämnet,nu ska jag fortsätta avreagera mig på min tvättmaskin ;-) Ta hand om varandra!

Jag lever

Idag känns det verkligen SVINKALLT!

Mindre trots idag,skönt men kompisförbud,iPad och skylanders förbud kvarstår denna dagen också,så kanske det blir lugnt resten av veckan(kan ju alltid hoppas)

Imorgon ska vi vara på dagis tidigt de ska köra luciatåget ute 7.30 på morgonen,tråkigt men nu målas det om så de kan inte ta alla inomhus. Men Malcolm ser verkligen fram emot det,stora killen,hade ju varit kul om folk förstod att han blir 5 år om 2 månader och inte behandlade honom som en 2 åring!!

Nä nu får vi se vad dagen har att erbjuda,jag är rent stel men en tvätt måste jag orka med Melwin behöver få tvättat sina byxor,köpte nya men han sliter upp dem eller växer ifrån de, på löpande band och smutsar ner sig men det är ju bara hälsosamt ! Så jag gnäller inte. Dock inte så jäääätte kul att tvätta alltid haha

Jag har köpt dubbar till skorna men fast jag är på pälsad och ordentligt klädd blir det nya extra promenader just nu skoskav,men trots dubbarna så spänner jag mig jätte mycket när jag är ute och går och kylan får min kropp att kapitulera. Men hur jag än kämpar så kvarstår vikten,slutat med läsk på vardagar äter mest frukt på dagen,bra frukost,lite mindre portion mat till middag,små äter inte kakor men visst blir det mer nu till jul när man bakar mer osv. Meny ändå står jag helt still,detta är en så. Dag när jag saknar mitt gamla jag! Men men det blir nog bra ska ni se.

Känns som min blogg har blivit lite tråkig,eller är det mitt liv som just nu är enformigt?
Va skulle Ni vilja läsa på min blogg?
Tänker göra en mapp med mina recept och dekorationer jag pysslar med.
men vad är ni mer sugna på...kanske smaskiga detaljer ......tyvärr finns inget smaskigt här inte ;-)

Hursomhelst det ni löser är en inblick i våra liv,denna eviga bergochdalbana med oss själva och barnen. Saker vi gör,saker jag stör mig på och gillar .......
Nä jag får väl fundera lite på om jag skulle komma på ngt annat att skriva....snacka skit om andra( nä det gillar jag inte) ,berätta hur bäst jag är( nja jag är inte så självgod) ,berätta hur hemsk jag är(ah det är andra så bra på ,så det behöver inte jag bekymra mig om)


Nja tar mig en funderare.

Trots denna hemska trots

Ja just nu dras alla med i Melwin överjävliga trots rent ut sagt.
Försöker andas mellan gångerna,byta taktik. men inget har den effekten vi vill ha,en lugn och till freds son och en härlig jul!

Idag är det jul på galaxen,så vi ska dit och ev mormor och morfar också. Melwin vill ju visa upp sig lite såklart. Så ikväll är det Melwins kväll trots beteende .

Om 2 dagar är det lucia och det fattas fortfarande ett ljus i malcolms lucia krona hittar inte det ngnstans!!
Måste prova allt idag,jag är så sent på det i år så det finns inte! Melwin ska gå lucia i körkan på fredag så det måste provas och ha sig med honom också.

Men igår hittade jag några perfeka julklappar när jag var på Coop outlet Bernstorp. Så då är Melwin i stort sett klar speciellt om han ska fortsätta med den attityden han ligger inne med nu. Visst killen har lite bekymmer i skolan ,men allt är inte pga det. Han är sju år och detta ingår i det paketet, jag vet detta. Men nu är detta min vardag,mina problem och min tur att gnälla över det. Men vad gör jag och min man när det är som värst? Låter vi andra ta problemen åt oss? Nä vi tar varann i hand och får som en enad front och tar oss genom detta också.

Så det var dagens avreagering!! Nu är jag lite lugnare, idag ska jag enbart koncentrera mig på tvätt. Så det känns bra, ryggen och nacken samarbetar dock inte så bra idag så jag tänker ta mig till soffan äta en frukt,dricka ev lite julmust. Ja sen får vi se!

Ha en bra dag alla och snälla ta det lugnt där ute både ute och på vägarna

Måndagigen

Ja vi får se hur det går idag då.....en kompis ska med oss hem från skolan idag. Jag har hand om insamling till fröknarna och det ska överlämnas imorgon så jag måste fix det idag,Morgan ska på möte med samfälligheten. Jag har varit med en gång det räckte för mig. Mycket tankar i huvudet idag....ranka lite av dem idag kanske när jag tvättar,för gjort mycket i "huvudet" då om ni förstår vad jag menar. Nä snart julkalendern,fixa till det sista innan så i slipper onödig stress. Sköt om er idag

Måndag

Ja vi får se hur det går idag då.....en kompis ska med oss hem från skolan idag.
Jag har hand om insamling till fröknarna och det ska överlämnas imorgon så jag måste fix det idag,Morgan ska på möte med samfälligheten. Jag har varit med en gång det räckte för mig.

Mycket tankar i huvudet idag....ranka lite av dem idag kanske när jag tvättar,för gjort mycket i "huvudet" då om ni förstår vad jag menar.

Nä snart julkalendern,fixa till det sista innan så i slipper onödig stress.

Sköt om er idag

Ute och cyklar

Helt ute och snurrar Morgan skulle inte iväg idag,var tydligen igår....hahaha jag måkte ha däckat i soffan vid 20.30 igåvacklande vid 21.30 och tog mig upp ochnasse mig.mannen kom hem när jag inte visste vad fram eller bak var.
 
Malcolm bakade pepparkakor med sin kompis idag när Morgan och Melwin bl.a. Var på sjukhuset och tippen.
 
Så dagen har gått i fixandes tecken men ändå i ett lugnt och bra tempo....pepperkakshuset jà det får vänta några dagar till,för jag insåg mina fysiskabegränsningar för idag.
 
Imorgon  julmarknad i Bara....mysigt!!! 
 
Godkväll och godnatt på er i vintermörkret

Miss i nassa

Ja igår sade kroppen till igen! Extrem skallebank men jag genomled simskolan med två stolta killar en som klarade baddaren och Melwin som äntligen klarade silverpingvinen! Mors pågar det. 
Ännu sitter jag här med fortsatt huvudvärk,kan inte sova kl är05.30 ,oh tänker ni då kan du få mycket gjort. Jo så tänker jagmed men kroppen vill inte och jag vill inte riskera att väcka ngn heller. Så blogga och ta en kopp kaffe in jag börja med,ev en maskin tvätt. Eter räksjukan var jag aldrig komma ikapp.
 
Idag har jag och killarna bara pepparkaksbak och tippen inplanerat. Morgan ska på ngn tillställning  .Skönt att se vad dagen har att ge.
Blir väl att det trillar in kompisar som hjälper till och bakar. Bara trevligt med huset fullt av barn.
 
julen ja denna julen,kan bara säga att den inte blir som förr,ser verkligen fram emot den!
 
Snart är det lucia....ska bli så mysigt.....lite extra speciellt att se Melwin i körkan( håll dig frisk) han var sjuk förra året. Det är alltid en sådan ljuvlig stämning kring lucia .
 
Hur ska ni fira lucia?
 
 
 

strykbräda till barn20:-

 


Ledsen orolig men lättad

Hur går alla känslor ihop?!
Man tänker gjorde vi rätt?
Vi har vuxen ansvar även i skolan och på fritiden.
Vi måste vara barnens röst !!

Jag vet att vi gjorde rätt! Men samtidigt blir man orolig . Jag vill gärna skriva vad det handlar m men med respekt för inblandade gör jag inte detta,väljer att enbar reflektera mina känslor.

Idag är det avslutning på simskolan! Spännande detta! Speciellt för Melwin Malcolm kommer få diplom men gå kvar i baddaren ett tag till,bottnar ju knappt hahaha. Men hamnar så kul och känner sug stor!

Julen närmar sig med stormsteg. Helgen ska det pysslas ihopa julklappar i år sattsar vi på lack inte tejp, kan bli intressant och mysigt detta.

Morgan ska iväg imorgon kväll och jag och barnen får underhålla oss själva ....brukar bli bra det med.

På söndag är det julmarknad i Bara Morgan och Magnus ska stå med JR produkter och de kommer ha kanon erbjudande!! Så missa inte det.

Nu teletid med läkare.



Melwin med Harry Potter


Julklappstips

Kolla in här för bra julklapps tips till bra priser

http://www.jrshop.se/sv/

Jippie dagis

Idag en vecka senare ska vi gå till dagis. Hoppas nu han håller sig frisk!

Idag blir dagen då jag måste ta fet lugnt,har varit en helvetisk vecka för mig och min kropp.

Tog med Melwin till emporia igår, vi fick shoppat lite julklappar.

Men fortfarande återstår våra barn....allt är ju så himla dyrt!!!
Ska man ge lite saker och vänta till mellandagarna med de största sakerna? Hmm jag vill inte verka snål men vi måste tänka väldigt ekonomiskt här hemma. Bl.a. Pga min lilla pension jag har.

Men nu ska jag fixa med morgonfixet... Blir lite mer stress eftersom julkalendern tar lite av våran "göra sig i ordning tid" .
men vad gör de när barnen gillar kalendern och vi vuxna med,jag minns lite från förra greveholm hade en klasskompis som var med där.men det enda jag inte riktigt gillar är anden i glaset grejen....vad tycker ni om kalendern?



Snart snart

Snart är det julafton, julen ha bara börjat.....men det går så fort nu.....snart nytt år....snart 31!!!snart ä Malcolm 5 år!!
Livet går också fort....alldeles för fort.

Men tillbaka till julen vi älskar ju pyssla här hemma och göra saker tillsammansoch nästan varje dag brukar vi julpyssla fram till julafton. Och skoj är det!!

Malcolm är hemma idag också.....


Läääängtar till Cypern !!

Nu ska jag,mannen och Malcolm tydligen pärla mönster....hej hopp

Ja ännu en dag att bocka av

Fy vilken dag,spenderat första halvan på dagvården med Malcolm . Gick därifrån med samma frågetecken som tidigare. Om inte fler hahaha.

Gossen får vara hemma en dag till....sedan hoppas vi att han kan gå till förskolan efter en vecka. Denna omgången.

Vi kunde inte se julkalendern i morse så nu väntar vi på att den ska börja.
Jag satte mig här en stund( tjuv äter julkolorna) ja jag vet att jag inte borde men ibland så känner man liksom att "the botten is nådd". Och det är den för mig just nu!

Mycket tankar och känslor just nu som maler i huvudet på mig. Beslut som ska fattas,smällar att ta. Orkar jag det just nu? Nä! Det gör jag inte!

Men en kola till orkar jag. I år ska jag ge mig på ngt svårare,eget pepparkaks hus,spännande kan det bli. 

Vad osammanhängande jag är idag känner jag, (idag också tänker ni)
Kanske skulle komma med ngt positivt också.......vänta måste tänka.......jo jag och Malcolm intog Build à bear idag köpte julklappar till Amerika kusinerna,jag smusslade till mig julklappar till pågarna också utan att Malcolm såg,Malcolm fick poliskläder till gammelsmurfen och Melwin fick en skateboard till tigerbebis. Ja jag skämde bort dem lite med saker idag. Men idag kunde jag det.

Nu är det julkalender ....kram på er ag jag tar en kola till

Änglarna har sjungit igen!!

Ännu en gång har jag mött en ängel och dess vänner!! Ännu en gång kan jag i all misär gråta av lycka! Ännu en börda har fallit från mitt bröst......god jul på er!!


Kolor check

Choklad kolor bakade och nu inslagna i fint papper!! Och Goa e di


Hysteri och halka

Malcolm hemma 2 dagar till, vill/kan inte äta som han ska,imorgon är det ändå sjukhus som gäller,så beslut om att hålla honom hemma och inte få honom smittad direkt igen har tagits! Melwin ska träffa kompisar idag äntligen .... Igår åktes det pulka i snön. Nacken pallar inte mer väderförändring,rädd för att trilla,åkte verkligen köpa nya dubbar till mina nya snygga skor!!
Fick handlat ngn julklapp igår så ett syskonbarn är klart. Men denna hysteri hatar det.
 
Ja 21 dagar till julafton......det går fort nu. Alldeles för fort.....nä nu ska vi fixa oss till skolan......lovar ta hand om bloggen mer från och med idag nu när allt lugnat ner sig....
 
Kram på er

Julen är här

Julen är här


Mer jul jag vill ha mer jul