Påskpyntat bord


Utanför Ica i Bara händer det grejor

Imorgon kommer www.jrshop.se stå utanför Ica i Bara med påskiga erbjudanden har jag hört!


Glad påsk framsida!

Våran framsida pyntad:-)


Daniel swedin Aftonbladet

På två år har antalet sjukfall ökat med 35 procent. Det visar en rapport från Försäkringskassan som radions Eko­nyheter presenterade i går. Det är ett trendbrott efter ett decennium med minskad sjukfrånvaro.
I drygt tio års tid har sjukfrånvaron minskat snabbt och 2010 låg den på en rekordlåg nivå. Vad hände egentligen ­under de där åren?
Psykisk ohälsa vanligast
Enklast är det väl att beskriva det som en massiv politisk kampanj med syftet att göra det svårare att vara sjukskriven. Det tog fart under den förra socialdemokratiska regeringen med en politik som ­utgick från att svenska folket består av fuskande lättingar som sjukskriver sig till höger och vänster. Nu skulle det bli ­svårare att få sjukersättning.
De tuffa tagen blev ännu lite tuffare och retoriken skruvades upp när regeringen Reinfeldt tillträdde och i dag har drygt 65 000 personer utförsäkrats från sjukförsäkringen. Inte för att de har blivit ­friska. Inte för att de mår bättre. Utan för att deras sjukdagar har tagit slut. Att ­antalet sjukskrivna minskat under de förutsättningarna är ju ingen överraskning.
Värst bland kvinnor
Men nu vänder det alltså upp igen. ­Totalt sett har antalet sjukfall per månad ökat från 100 000 fall år 2010 till 135 000 under år 2012. En ökning som fortsätter också i år. Ett tecken på att den tuffa ­politiken där folk ska skärpa sig och gå till jobbet har nått vägs ände.
För när sjukskrivningarna nu ökar så gör de det allra mest bland kvinnor och den vanligaste diagnosen är psykisk ­ohälsa. Enligt regeringskansliets siffror så har andelen sjuka med psykiska diagnoser gått upp från 29 procent till 37 ­procent på knappt tio år.
Brister i hälsoarbetet
Stress, press och förändrade villkor i arbetslivet gör människor sjuka. Sam­tidigt brister både det förebyggande hälso­arbetet och rehabilitering. I dag får bara drygt hälften av LO-kvinnorna tillgång till företagshälsa. Enligt Karolinska institutets utvärdering av rehabiliteringsgarantin konstateras att behandlingarna som riktats mot sjukskrivna ­inte påverkat deras sjukfrånvaro.
Fusket var falskt
2010 kom boken ”Kampen om sjuk­frånvaron”. I den visade forskaren Björn Johnson att hela diskussionen om fusk i sjukförsäkringen byggde på felaktigheter. Svenskarna okynnessjukskrev sig inte, men rehabiliteringen hade havererat och de långtidssjukskrivna blev sjukskrivna allt längre.
Det är dags att vi börjar prata om arbetets innehåll, rehabilitering som fungerar och förebyggande hälsoarbete i stället för att jaga sjuka.
Daniel Swedin


Väntar på mig

Den är polerad och redo för avfärd


Systemet

Systemet mot lilla jag !!!
Hjärtat slår hårdare, hur ska jag kunna ta mig ur denna skiten igen, orka resa mig upp .....
Jag hoppas av hela mitt hjärta att moderater och deras följeslagare en dag blir så sjuka att de inte kan jobba....att de får smaka på sin egen skit! Hur förtryckt man blir!
Den dagen blir ni förhoppningsvis mänskliga!
Torkar tårarna och reser mig upp tar på mig kragen och spottar i nävarna


Ångest,oro och orkeslös

Rubriken beskriver mig just nu!!! Hoppas att söndagens lilla tripp kan laga min själ lite.
Idag orkar jag inte ens laga mat!!!! Men barnen då tänker ni!!! Ja tro det eller ej men denna bullmamman kyckling mamman you name it pallar inte alltid göra det bästa för alla och idag är en sådan dag. Så det blir nog middag på xxx lutz idag tror jag! Vi får se eller färdig grillad kyckling ..... Vet bara att jag inte orkar mer just nu!!!
Ska bara leta upp rabatt kupongerna( duktig som jag är) sedan hämta barnen = motion= klapp på axeln.
ORKA!!!KÄMPA!!!
Solen skiner ju Louise !!!!!! Ja jag vet och det retar mig att all ork tar slut nu när man ska och vill påskpyssla en massa!
Nä nu tar jag mig i kragen smetar på lite make fejkar ett smile och går ut!


Våffel langos?!

Igår var det våffeldagen så till middag blev det langos och sedan Goa våfflor här är mitt mjölk/äggfria recept.

8-12laggar
Ca 5del vetemjöl
1tsk bakpulver
6del vatten
250gram mjölkfritt margarin

Blanda mjöl och bakpulver
Häll på vatten och deg smälta avsvalnade margarinet
Gör en jämn smet sedan är du himma;-)


Våfflande tankar med syltblandade känslor

Ja exakt som rubriken känns livet nu!!det räcker liksom nu


Josefin Widell Hultgren fotograf

Josefin Widell Hultgren fotograf

Gav oss alla en generös värdecheck och vilka modeller på bilden , jo jag och min snygga man för några unga år sedan!


Mama och face

Av mama fick alla tidning samt consealer och läppglans och vid detta laget var alla smått i upplösnings tillstånd!!! Och jag glad över att glädja med denna fina överraskning


Överdragsbyxor mörkblå

Lindex i jätte bra skick stl 104 ,ej fodrade perfekta till våren 50:-


Fodrade överdragsbyxor stl104

De är från Lindex är i bra skick och bruna 50:-


Mjukis byxor plysch aktiga

Lindex stl 104 20:-


Harmonigården

Harmonigården gav oss bra rabatt på deras sortiment, det tackar vi för


jrshop.se

Vi fick ett MILF erbjudande och en fin bling bling till mobilerna i söt påse och ett fantastiskt erbjudande på 20% på ett köp


Kaffe Löfbergs

Alla fick 2 påsar kaffe att brygga hemma och bjuda familjen på en god kopp.


Eon

Absolut ville de sponsra med lite roliga saker bl.a. Cd fodral,is skrapa,läppsyl,läsköppnare mm


Goa foten

De sponsrade goodiebagen med fina presentkort till tjejerna!
Mycket uppskattat


Kräm hudvårds studio

Wow vilka fina små underbara bags vi fick från KRÄM hudvårdsstudio!
Bilderna talar för sig själv om vilka produkter vi fick i bagsen. Och om. Bilder kunde tala hade ni hört glädje tjuten från oss tjejer när vi fick en goodiebag i goodiebagen och med dessa produkterna.
Kolla in kram-hudvardsstudio.se


Barapyssel

barapyssel.se ville självklart hjälpa mig fylla goodiebagen . Alla fick vars ett kit för att göra ett eget halsband- väldigt uppskattat.


Footmender

Ja tjejerna skulle ha med sig sköna strumpor jag gjorde allt för att finta dem. Så första leken blev den underbara paket leken, där jag slagit in footmender paket bland annat. Så gissa om de blev glada de som fick dessa paketen.

Glada i hågen började någon genast testa produkten andra skulle ta sig en söndag i smörjans tecken då vi fick mycket krämer i goodie bagen och vem gillar inte krämer.
Och footmender kommer säkert hjälpa många av oss som har bekymmer med torra fötter och trötta vinter tår .


Bodystore

bodystore.com ville också vara med så de sponsrade med prover från Anne Marie Börlind vars produkter finns att köpa på bodystore.Samt ansiktstvätt från Naturligtvis som testades på plats. Tjejerna visste inget de fick bara reda på att de skulle ha med sin egen foundation samt solglasögon om vi skulle bli så bländade av varandras blekhet eller skönhet.även en skön ansiktkräm från Naturligtvis testades av några-sköna prudukter som också finns på bodystore.com


Hembakat

hembakat sponsrade goodie bagen med att alla fick en tidning ! När de fick tidningen bjöd jag på ett recept från tidningen paj på pinne!! Väldigt poppis


Blogga en goodiebag

Ja idag ska jag blogga om min goodiebag till tjejerna, jag är så sjukt nöjd och se hur glada alla blev det var så kul!! Så idag kommer det komma en sammanställning med bilder text och sponsorer. I övrigt ska dagen helt och hållet gå i städningens och vilans tecken. I andras ögon är här kanske inte är skitigt men i Mina och det räcker! Jag får tuppjuck annars! Haha när jag tänker efter så får jag det ändå hahaha. Malcolm var utklädd idag,Melwin vAr osäker på om de skulle vara det så han avstod ,väl på skolan skulle de som ville vara det ,så hem igen och hämta ägget han skulle ha ,skynda tillbaka innan det ringde in. -Melwin möter mig Halllå det ringer in!! -ja men vasego mitt hjärta!! -ett muttrande men dock ett tack till svar. Pussar honom på huvudet och önskar honom en bra dag,då står det en snorunge som går i förskoleklass och säger hallå såg ni Melwins mamma pussade honom på huvudet ! Och jag var inte sen- ja vaddå då gör inte din mamma det på dig?! -nä! -då är det synd om dig! Melwin gav mig en blick som talade för sig själv ,typ var du tvungen!! Men innerst inne värmer det ,(hoppas jag) Så idag var jag världens snällaste mamma men också den mest pinsamma mamman !! Hahaha det ska vara jag till det. Ha det gott och missa inte inlägget från goodiebagen sedan,!!! Puss på er och tänk att snön är vacker sandstrand så känns det lite bättre i allafall ;-)

Påskagubbe


Sjuklings pyssel


Bilder från tjejmiddagen


Tjejmiddagen!!

Ja igår skrevs historia ! Ännu en tjejmiddag avklarad!
Och kul var det att lura tjejerna för att sedan göra dem så glada med värsta goodiebagen!!! Kommer bilder sedan från kvällen.

Jag är så glad och så nöjd med allt och speciellt glad att Jojjan kom med.

När alla gått hem kom jag på ostbrickan jag glömde servera!! Så tjejer jag hade köpt ost i alla!!!!;-)


Sista ledtråden

Ta med mascara! Och glojärn om ni behöver det! Puss


Hör min bön

Varför ger du mig denna smärta denna dag? Denna dagen som är så viktig gör mig?
Varför ska det vara outhärdligt just idag??
Jag vill vinna idag, jag ber dig bara låt mig vinna idag!!


Ledtråd och fredag

Idag är det fredag- värken har vunnit del vis idag. Dock har jag bakat lite roliga saker till imorgon.
Tagit ett varmt bad och slappnat av, nu ska jag planera det sista till imorgon , packa till Simskolan och sedan spendera ca en timme där, sedan veckans bästa fredags mys med mina M .in om systemet också handlade herr
Det sista till tjejmiddagen kom med posten idag 😓tur!! Det viktigaste nästan av allt!
Men dock en ledtråd ska lämnas - här kommer den =hysterisk lek!!
Vi ses imorgon , puss på er!!!


Malcolms spel

Hemmagjort och kreativt


Ledtråd

Gissa vilken mat jag ska bjuda på?!


Bara börjat handla


Beslutsångest

Ja vad ska man bjuda på för mat på lördag?! Beslut har nu äntligen fattats och jag ska handla hem allt idag!

Har lite att pyssla med här hemma också,fundera på lite delen. N vet hur jag är med alla slå detaljer hemma och dukning ,baking mm. Så idag får jag börja jobba på det.

En rolig sak är att lekstugan är såld! Hämtas till helgen. Men det är med sorg vi blir av med den,många härliga stunder har vi haft i och med den stugan. Melwin bad om ett minnesfoto min känsliga kille det.

Nu snöar det också kan det aldrig bara bli vår!! Längtan till Cypern växer sig starkare och starkare........drömmen och det blåa havet,poolhänget......förnyelse av våra löfte:-)
Ja vår och sommar helt enkelt ......barnen stönade och nästan grät när det snön kom och till och med lade sig!!!

Nä dax och sätta igång....puss på er!!


Ja just det en ledtråd var det ju också utlovat:-) fatta vad jag folkomligen älskar att vara den enda som har full koll på läget ....
Här kommer det "ni kommer inte tro era ögon"! Puss töser

Hmm en ledtråd!

Hmm en ledtråd måste kommas på!
Jo vad sägs om att ta med sköna strumpor


Tjejmiddag

Jag läääängtar så till min tjejmiddag på lördag......behöver boosta mig lite känner jag.
Detta inlägget är mer riktat till tjejerna som är med i gänget eller vad man ska säga.

Jag har redan lämnat lite mystiska inlägg på fb om vad man bör ha med sig göra osv. Många vill ha fler ledtrådar!! Ja de är envisa förviddna tanter helt enkelt ;-)

Men ok från och med idag och fram till lördag kommer jag lämna ngn ledtråd till er men enbart på bloggen så vill man veta ngt får man hålla koll på inläggen.

Hmm får fundera lite på en smaskigt detalj ledtråd

Jo här kommer en årstid och ålderkrämpor!
Sug på den! ;-)

Puss på er nu ska jag komma på vad jag ska bjuda på för mat,min fina svärmor får hjälpa mig med det.

Sedan ska jag kämpa lite för varenda unge! Speciellt min egen!

Hjärtklappning

Malcolm ska till sitt andra hem=sjukhuset!
Vi ska lämna en kille på skolan som är ett av de barnen som har ont i magen varje dag för saker som händer i skola.men nu räcker det!


Funkar att klaga haha


Mellis

https://cdn3.cdnme.se/665089/7-3/pic_513cc284e087c34b9453f6ef.jpg" class="image">


Mello

https://cdn1.cdnme.se/665089/7-3/pic_513cc1f69606ee3cddcefdc0.jpg" class="image">


Mello


Mello


Trött på appen!

Har provat ladda upp bilder från mobilen i två dagar fel fel fel är allt som kommer upp


Lekstuga säljes

Med ovanvåning , inbyggd ringklocka,väggfäst bord, vask,"grill", ingång från båda hållen , tillhörande staket och två pallar 3000:-


Vackra blommor till farmor


Igår var Melwin hemma och kurerade sig

Lite läxa och pyssel


Bakat Goa bullar

Min fina Melwin har gjort bullar


Host host

Hostig Melwin myser hemma idag med pysseltidning


20 tums cykel

I bra skick Melwin vill ha 400:- för den


Balklänningen säljes

Med underkjol som gör den stor nertill allt för 1500:-


Jrshop

http://www.jrshop.se/sv/

Jrshop

http://www.jrshop.se/sv/

Killarna samlar ihop

Ja killarna och vi samlar ihop pengar för att komma till Legoland! Vi hjälper till genom att förråds/garderobs rensa och sälja det. Imorgon ska killarna panta alla burkar vi samlat får se hur mycket det blir. Så kanske når vi målet någon gång. Lekstugan och hoppeborgen ska också säljas .kommer bild inom kort så vill man ha förtur så hör av er. Helgen bestod av mys och kalas, och sol!! Ljuvligt att den börjar visa sig! Ja och Malcolm. Skulle prova massa kläder mest shorts om de passade till Cypern,Melwin kommer behöva shoppa lite men Malcolm reder sig han fick handla från arvegods lådan ;-) Nu ska jag fortsätta lyssna på min ljudbok "isprinsessan" ej haft ljudbok innan men väldigt avkopplande och om man vill kan man göra annat under tiden . Ha en skön och vacker dag alla !

Säljes sommarkläder

Ett kit med 7 tshirtar 98/104 50:- bl.a.
Alfons Åberg , adidas, lingon och blåbär

Ett kit med 4 st shorts stl 98/104 20:-


Leksaker säljes

En super hjälte inköpt på Disney on ice 30:- en robot( behöver nya batteri)20:- och en dinosaurie 10:- eller allt för 50:-


Säljes maskeradkläder

Lilleskutt dräkt 120:-
Passar 2-4år


Säljes

Lite vår/ höst/sommar kläder säljes de. Gråa koftan är Everest 98/104 i mysigt"teddybjörns" tyg 50:-
Jackan är en vind hacka som används både vår/sommar/höst didrikson stl 100 100:-
Den andra turkosa jackan är jätte tunn vindjacka märke= gap kids stl 4-5 år 40:-
Och fleece fodrade överdragsbyxor stl 110 de är riktigt mörkblå /svarta.20:-


Finaste tigern i stan


Kalas

På fun house


Mar. 01, 2013

Våra inköpta fröer! Vårens fröbibel och lite köks verktyg en citrus press och en spirslcut( visar bilder på vilka underverk den kan göra vid middagen ikväll)
Kollade även runt mycket på utespa pooler och trädgårdsplaneringar! Gillade flyinges riktigt mycket där fanns ju de underjordiska !!!


Fredag du vackra

Ja idag är det fredag,men rent fysiskt känns lördag och söndag som en veckas arbete för mig. Då har jag mer än mig själv att ta hänsyn till på dagarna. Men samtidigt behöver jag det med!

Var ju på mässan igår,kanske inte så mycket bilder,men jag tänker visa lite jag samlade på mig,och jag kan säga att jag samlade på mig visioner!
En sak jag blev besviken på var att jag tyckte det var för lite trädgård,massa stånd som sålde lökar och fröer,men för lite utställning av trädgårds arrangemang tyckte jag. Men fröer inhandlades.dock saknade vi weibulls så våra junior fröer köper vi på blomsteraffären istället.
Melwin var i himmelriket snodde åt sig karameller överallt,stackars Malcolm fick inte så många för många hade Marianne och choklad så mindre godis till honom,men han tog det med ro och tjurade inte för det.han köpte rotfruktschips till fredagsmyset.

Simskolan idag och inhandling av present till Malcolms kompis .

Själv fick jag ett tråkigt brev igår från en statlig myndighet med grön logga. Så all luft sögs ur mig på mindre än 10 minuter. Tack för det!

Men jag reser mig igen......har trillat omkull många gånger förr!