Operation nr 5

Ja femte gången gillt hoppas jag för Malcolms och dessa förbannade öronen! Låt dem nu funka så hans hörsel blir bättre!!!
Vilar för sen blir det mässa! Och Melwin verkar vara glad idag igen!! Då är jag glad


Efterrätt

Pågarnas favorit


Endast mamman är vaken

När jag vaknade undrade mina man vad klockan var 05.50. Louise sov om killarna har ju läkar tid först vid nio draget. Oj hade jag rent glömt! Är jag en hemsk mamma då?! Låter dem i allafall sova längre än till 06.30 utan jag kan njuta av mitt kaffe i lugn och ro. Hoppas verkligen att min kropp vill samarbeta med mig idag så jag orkar med mässan,vill så gärna dit speciellt efter igår när det var vår i luften! Malcolms ena läkare ringde igår och jag var så överlycklig när jag berättade att tabletten betablockeraren funkar!!!! Han har inte ont mer!!!! Ett steg i rätt riktning! Helgen är fullsmockad,inget emot alla kalas vi ska hinna till men hatar ha en fullsmockad helg så det inte finns utrymme för annat! Just nu känner jag mig splittrad i själen! Hjärtat har jag väl på rätta stället hoppas jag men känslorna är blandade. Men två saker gör mig lycklig Malcolms ena värk är bättre, Melwin var en glad och lycklig kille igår. Det värmer mitt moders hjärta! Ger mig en känsla av hopp!

Ljuvliga ungdom

Suttit och tjuvlyssnat på Malcolm och bästa kompisen, idag har de lärt varandra klockan,hur man samarbetar, "lagat"mat och när de berättar för varandra att de är bästa vänner .
Nu ville de se amigo grande och hela tiden så fort Malcolm ser sin farbror så pekas det "där där där". Heja på de blåa för dem vinner,jag vet för jag har kollat många gånger hahaha

När katten är borta

När pappa är borta blir det godsaker till middag!! Barnens önskemål BLODKORV!!!!


Min femåring


Alfons kalas mobil bilder

Mina mobil bilder från alfons Åberg kalaset.håll tillgodo och önska mig lycka till med de andra bilderna .

Festisarna fick vi av gratis själv. Som vi delade ut under dagen så alla fick smaka och man fick med sig hem. Tack festis För ert engagemang! Malcolm har fått en ny favorit smak!


Jag är tillbaka

Har och har haft mycket strul med mina bilder jag tjatat om att jag vill ha upp på bloggen. Men jag ska lyckas på ngt sätt.
 
Annars har det hänt massor. Malcolm har fyllt fem år och haft vuxen kalas i alfons Åberg tema.
Dagen efter valde han att åka till aq va kul och build à bear.
Idag fick han sin fem års spruta. En era tog slut idag,sista gången påBVC . Kommer sakna våran underbara sköterska som vi haft många givande samtal med under årens gång.
 
Melwin mår skit! Vill inte gå till skolan. Det påverkar hela hans humör och beteende. Men han samlade sitt mod och berättade själv för sin lärare igår att han inte ville gå till skolan. Så vi kämpar på med våran kille.
Han och Morgan blev medbjudna till Vallåsen i söndags av en fin vän!melwin har aldrig åkt skidor så det resulterade i Melwin fick frispel för att han inte lyckades men efter lite utbrott och jävlar anamma så åkte han bra i backen.
Morgan är bortrest i två dagar så jag ska kämpa på själv för att få killen att återfå sitt självförtroende,och min glada Melwin ska komma tillbaka .Det gör ont i mig att se hur han mår,det påverkar hela familjen negativt.
 
Veckan kommer bestå av att sortera saker i backarna jag fått köpt så det blir ordning i källaren igen.
på torsdag blir det hus och hem mässan. Längtar så till våren att få fint där ute och plantera lite nytt,barnen gillar också det. Dem ska följa med så jag hoppas att de har någotsånär kul för det skulle finnas lite för barn också där. Fotar med mobilen så jag lovar att det kommer bilder;-)
 
Kommer sätta in massa bilder idag. Blir i lite fel tid men ni kommer nog hänga med ändå tror jag.
Kram på erdiv>

Frispel

Jag får lite frispel! Lyckats få fram alla bilder jag vill ha upp på bloggen,tror ni jag får bloggen att ladda upp bilderna från datorn? NÄ! Testade massa saker utan resultat så jag fick snällt stänga av möget! Men idag ska jag låna mannens dator och hoppats han kan lyckas få upp mina bilder så alla som vill se fina bilder och de som sponsrar goodiebagsen får se bilderna på sina produkter från kalas och bags!
Så på återseende ikväll ,med förhoppningsvis en lite gladare fruwallen

Fick av finaste vännen

Tack Jojjan


Världen föll samman

Idag för fem år sedan minns jag fortfarande denna hemska smärta,huvudvärk ,illamående. Kämpade när jag kravlade på golvet för att läkarna skulle förstå att det var inte migrän och maginfluensa. Jag minns så väl när jag frågade Morgan -vad gör vi om jag dör?För jag känner att det är nära! Började kräka blod,då kommer läkaren och säger att jag har leverpåverkan och skall tillbaka in på kk. In igen och en sköterska säger lite käckt- kommer du igen! Jag laddade mina sista krafter och röt åt henne JAG ÄR SJUK! NI KUNDE LYSSNAT PÅ MIG! De försökte hjälpa mig med alla möjliga mediciner- men inget hjälpte. Då kommer denna underbara barnmorska in tar mig i min hand och Morgan i andra. Louise vi måste förlösa dig idag! VA!! Världen föll samman- det var inte dax nu! Om en månad först. Men snälla frågade jag livrädd är mitt barn sjukt? Nä men det kan vara fara för båda om vi drar ut på det. Ngn timme senare trillar läkaren in,lagom allvarlig. Tittar på mig och samtalar. Louise du kommer inte klara föda ditt barn vaginalt! Vi förbereder ett akut kejsarsnitt! I 8 månader hade jag försökt ställa mig in på vaginal förlossning,Melwin var ju planerat snitt. Det kom som en käftsmäll......och jag bara grät grät grät. Varför vet jag inte för jag visste ju redan vad det innebar. Men antagligen för att vi inte hade förberett oss på det. Sagt och gjort kl 14.00 kom gossen till världen. Och jag kan än idag sitta och gråta som jag gör nu. För jag minns så väl att jag sa Adjö till Morgan som om det vore sista gången,rädd att Melwin skulle sakna mamma,ett litet barn skulle aldrig få någon. Direkt i op salen efter massa dramatik då Malcolm VAR dålig! Väckte de mig. Jag bad om att få träffa mitt barn sent sent på kvällen fick jag titta in igenom slangar och maskiner. Jag ha nog aldrig fått panik men då fick jag.hela min värld rasade samman. Gossen Wallen var pojken utan namn. Bad om att få hålla mitt barn men fick ett blankt nej. Då bara grät jag och bad Morgan ta ut mig där ifrån. Jag visste redan då att hela livet var förändrat. Vi hade fött en kämpe, jag lovade honom redan då att jag inte skulle ge upp! Och vi kämpar för våran lillebror ,våran Malcolm,våran kämpe! Idag fyller underverket 5 år! Älskar dig så!

Utkast: Feb. 14, 2013

Och i goodiebagsen låg det massa skojigheter
Scandic la i pysselhäfte,eget pussel man kunde måla+kritor samt ett fint memoryspel i tygpåse och fina så bags och jag fyllde med alla sakerna,Build à bear var med och la ritmallar,reflexnalle,nyckelknippa,nalleros. Bonniers la en bok,ballonger.glasögonmagasinet reflexväst samt värdecheck,valio penna och reflex,barnens scen rabatt biljett gå 2betala för 1 samt program,weibulls gav alla en fröpåse,pepsodent gav tandkrämstub,finnlines jättefina hörlurar,piggehlin resebyron vattenflaskor och ett häfte ,skånetrafiken gav reflexer,min bio gav alla barnen en veckas gratis bio på sin App MIN BIO, ett företag i Göteborg som heter Allergeko gav alla barnen "bra godis" som är gjort på frukt utan massa tillsatser alla fick russin,klubba och kolor av dem med sig hem samt fina nyckelringar i trä. Hade även lo/ handels reflexer och stressbollar som åkte ner i.

Själv är jag vääääldigt nöjd med denna goodiebagen!!

En av de bästa vännerna


Pirat bilder


Piratkalaset!

Ja då ska jag sammanfatta piratkalaset  tänkte jag. Eftersom det verkligen gick hem med goodiebags till barnen satsade jag ännu mer nu och vilka saker företagen la ner i goodiebagsen!
 
Tänkte att jag gör som så att jag lägger in lite bilder och sen sammanfattar jag vad de olika företagen la i!
 
Kalaset blev succé vi började med sjörövarkäk kanonkulor(hemmagjorda köttbullar) med piratflaggor och kycklingklubbor och macksnittar. Och självklart morot och gurk pinnar till det.
Alla barnen fick en egen flaskpost med sitt namn på och detta blev även bordsplaceringen.
 
Efter maten gick vi på skattjakt och när vi fölJde alla ledtrådarna kom vi in i det rummet längst bort där hade Melwin pirat gömt sig för att försvara skatten! Vi lämnade ledtrådarna och sedan hittade vi skatten, den var full av mjölkfri choklad från Allergeko och godis snören!
 
Detta delades upp till barnen när de satt i en ring, då fick Melwin göra sin uppgift berättade för ALLA barnen vad de hette på sjörövarspråk( han är grym på det). När vi hade smaskat färdigt var det dag för lite dans,dans stopp mm under tiden förberedde jag Malcolms önskemål cupcakes med pirater och guld. Sagt och gjort alla fick en egen pirathatt med en cupcake i med både  pirat,flagga och guld! 
 
När detta var snaskat färdigt och alla var klara från toaletten skulle vi testa styrkan på piraterna och se om de kunde slå i sönder en kanonkula? Vi hade gjort en pinata kanonkula med godispåsar i till alla barnen. Och det var starka pirater måste jag säga. Någon tyckte det var för lite godis i påsarna men jag anser att man behöver inte mycket godis i påsarna när de redan hade fått snöre och choklad och cupcakes . I påsen hade vi lagt ett paket maoam eller vad de heter en kola och 5 små kola flaskor och två pesetas. Detta satte de sig vid bordet och åt,samt drack flaskpost.
 
vi lekte lite till,vi hade tagit dit hoppetossa så de som ville leka en stund med det fick göra det,sedan var det dax att gå hem och då tog jag fram min överraskning GOODIEBAGSEN ! Slutet gott allting gott och Malcolm var en nöjd pirat. 
 
 
 
 
har enbart en del bilder att lägga in just nu fick inte till det på datorn Igår med digitalkameran men idag ska de bättre bilderna upp det lovar jag!
 
Så I Will be back

Fruwallens minigräddbullar


Knäckebröd à la fruwallen


Goda bullar till lunchen på lördag


Vad ska detta bli tror ni?


Hej hopp

Igår var ingen bra dag för mig, så idag kommer jag göra klart alla mina blogg inlägg dock inte nu direkt på morgonen. Malcolm har varit hemma i två dagar ,magen denna eländiga magen,men nu med mer tarmreglering är allt bra igen. Och det var jubel och applåder när han fick komma till dagis och fröken I hade saknat honom.
 
Hur som haver idag får man spotta i Nävarna för vi måste baka till alfons kalaset som är på lördag. Alla kakor får jag baka utom alfons kakorna(syltkakor) det ska våran egen alfons göra ;-)
 
Annars är allt som vanligt hos Wallens, krämpor,stök och bök blandat med andas skojigheter och tokigheter. 
Testade den nya glassmaskinen igår,kanelglass blidde det- super duger gott!!!
 
Nu ska jag stoppa i en maskin tvätt,sätta en deg sedan göra det  min kropp vill=ingenting VILA.
 
 
Vet ni vad idag är en ny dag, imorgon  är en annan dag,var rädda om varandra för livet är kort och skört.
Jag vet precis hur jag mådde för exaktfem år sedan, och det var inte bra vad jag inte visste då var att jag ådragit mig en havandeskapsförgiftning. Och ngn dag senare kom lillebror ut med akut snitt ......men den berättelsen har ni säkert läst om innan och lär få göra det många ggr till. För på lördag är det fem år sedan vårt sista underverk föddes!
 
 
 

Ojojoj

Malcolm är hemma idag IGEN! Magen strular,huvudet mår inte bra mm alltid är det skit!! Men han var en glad skit när vi firade piratkalas med hans bästa vänner och dagis kompisar.
Det bjöds på massa skoj och många skratt......lovar att sätta ihop ett bildkollage av detta,hoppas jag reder det ikväll( är mindre teknisk med system kameran så mannen får rycka in)

Igår fick vi hem våran glassmaskin som jag beställt i smyg så i em ska det göras glass i stora lass hos oss.

Melwin gick med stor förväntan till skolan idag de skulle på utflykt till kockumsfritid och åka skridskor ,var aningen nervös för han kan ju inte åka. Men här hemma påminner vi ofta om de orden en av hans simlärare en gång sa till Melwin och som verkligen berörde Melwin
" du är väl inte här för att du kan utan för att kunna lära dig"
Och Melwin förstod verkligen innebörden av detta så med en termos oboy i väskan och en mannafrutti och ett äpple var han redo att anta utmaningen .

Nä nu ska jag och Malcolm göra ngn nytta bestiga ett berg kanske,tvättberget!! Har en känsla av att jag får göra det själv hahaha

Till alla hjärtan

Idag 11/2 har jag ett bloggsamarbete med jrshop.se . Så alla som går in och beställer IDAG på jrshop.se får 20% rabatt på hela sortimentet. Allt man behöver göra är 
1.göra sin beställning till sitt hjärta
2. Skriva "fruwallen" i kassan
3. Order måste göras idag innan kl 16.30 för att få leverans till alla hjärtans dag
 
Ha en underbar dag!
 

Somliga går med trasiga skor och trasiga hjärtan....

Sitter och ler, är så lycklig jag har världens finaste barn även de kan vara jobbiga, snutiga mm men de är mina barn dvs perfekta i mina ögon haha. Malcolm leker med alla fina saker han fick av sina vänner , min lille påg, våran kämpe!!!
Många gånger redan i år har mitt hjärta brustit för mina pågar min svärmor, min man och en del andra. Men det är familjen som gör en hel igen och hjälper en upp varje gång man faller!

Och när jag ser på mina barn så ser jag På dem med stolthet!
Ja jag sitter här och blir djup och sentimental en söndag morgon! Är det åldern mån tro?
Haha nä idag ska det röjas och städas både här och i killehuset, sedan till farmor och sen på kalas.
Så nu laddar jag i soffan med piller iPad och två koppar kaffe sedan blir det frukost hos Wallens !


Kan jag fylla år idag?

Haha Malcolm Malcolm inte på riktigt,nä men på låtsas fast alla tror det är på riktigt. Killen vaknade kl 6!!!!!! Lite för taggad för kalaset enligt mor. Hur som haver kroppen sökte mig igår innan kl 20 låg jag däckad med Malcolm vaknar flera ggr i natt och nu i morse av min förbannade nacke och huvudvärk,men icke att den ska vinna över mig idag( även om det känns så) Malcolm fyller ju år på låtsas ska ha piratkalas och kalas utan mamma vad är det?! Försöker kicka kroppen med kaffe och frukost och en bunke piller.
Så nu är det dax att köra till killehuset snart och förvandla det till en sjörövarkula! Ett piratnäste you name it!
Så hej hopp visar bilder sedan

Vi måste kämpa för varenda unge!

Och jag kämpar så tårarna rinner, men alla vuxna måste ta sitt ansvar.men idag är en bättre dag det känner jag!
 
Idag ska Jag fixa lite av det sista till kalaset,en del kalas prylar Malcolm har beställt har inte kommit så jag hoppas de kommer idag.
Vi väntade på en viktig detalj till sjörövarkulorna ,de levererades igår kväll så efter simskolan blir det att baka litta innan/efter amigo. Malcolm brukat däcka Vid den tiden men det ska nog lösa sig för han är taggad inför detta kalaset!
Och jag med haha!
 
I övrigt köpte vi litta saker till förvaringg i pysselhörnan så det ska jag fixa lite med idag och tvätta och vila,och komma på vad jag ska ha på kalaset, det Malcolm vill har jag inte ....hmm ingen som har en countryklänning jag kan få låna?
 
Adios amigos

Köksfint

Tavlorna har fått en vägg vän och barnen får plantera litta örter à la Ikea imorgon


Ge mig styrka

Ja det behöver jag för att kämpa med min 7 åring som inte mår så bra! Ge mig styrka att förstå vad det är som är fel,ge mig styrka att klara av att styrka mitt barn,ge mig styrka att orka de hårda orden och slagen,ge mig styrka för jag måste vara stark för mitt barn!
 
Idag ska jag hälsa på min Laila, sedan ska jag fixa förnödenheter på stället jag hatar över allt annat! IKEA!! Men jag Vet vad jag ska ha så jag har siktet inställt från början! Inga utsvävningar!
 
Jag kämpar även på med min kondition försöker gå så raskt jag klarar utan smärta och ta längre promenader när att jag Känner arr jag reder det,och det har gett literesultat tycker jag allt. 
 
Igår beställde jag lite bikinis från Ellos ca 90 dagar till Cypern nu ju!! Läääängtar snart packat resväskorna hahaha.
 
Nä nu disk ,sedan en varm avslappnande dusch sedan ska jag försöka åka buss till Malmö .
 
Puss på er

Skit dag

Ja kroppen strejkar men massa som måste fixas i telesamtals väg postas mm, men det kan bara bli bättre. Melwin ska hem och leka hos en klasskompis och jag och Malcolm ska förbereda hans kalas tänkte jag, då dagen blir nog bra till slut om jag bara hade haft ro till att vila!!


Sjukhus

En ny dag som består av att Malcolm ska till neurologen!
Jag ska prata med fkassan...... Ångest!
Melwin ska till körkan och sjunga ....sedan är det kväll!


Runkeeper

 

Remove map from activityMap:

Distance
2.63
km.
 
Duration
0:46:49
h : m : s
 
Avg. Pace
17:46
min/km
 
Avg. Speed
3.38
km/h
 
 
 
 
XRESET
{UNDO
 
Snap To Roads
Move:
(
POINT
)
LINE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kartdata ©2013 Google - Användarvillkor
 
Karta
 
 
 
 
Friends

31 bast

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/665089/images/2013/pic_510e5846e087c321e5b3a1db.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/665089/images/2013/pic_510e5848ddf2b353ccc3fd0b.jpg" class="image">


Då vet man att man haft kul

Ja det vet man när man ler och tänker på gårdagen när man vaknar!

Idag ska vi träffa resten av familjen, ska bli så härligt!! En helg i min stil massa vänner precis vad jag behöver!!


Fina vännen


Äkta tjejmiddag

Underbart


En dag att minnas!!

Malcolm och jag trotsade värken tig bussen handla kläder och tillbehör till Mona, nallen Malcolm passar till farmor. Sedan bar det iväg med annan buss till farmor där farmor fick träffa Mona och även gick massage av Malcolm. Saknar min Laila så mycket hon är inte bara en svärmor hon är min vän!!

I övrigt är det jag som försöker styra rodret men idag tar jag semester och går på tjejmiddag med mina underbara töser och vänner har saknat dem så mycket!!